Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

de gaby_duceag in Conserve, 17 Sep 2011 | 20163 vizualizari

 

Sticlutele astea nu mi-au lipsit in nicio iarna.
Daca anii trecuti combinam doar kapia si gogosar si condimentam doar cu sare, anul asta am pus si rosii si am aromat dupa o ideea de-a Laurei Laurentiu.
Nu i-am urmat reteta, doar m-am inspirat in ce priveste condimentele (o parte).
A iesit o minunatie!
Daca stiu sa ma critic (cum am facut-o la tortul aniversar ), 'poi stiu si sa ma laud :D :))

Mi-au iesit 14 sticlute mici si una de 750 ml.

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg rosii
  • 2 kg kapia curatat
  • 2 kg gogosar curatat
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura miere
  • 4 foi dafin
  • 3-4 linguri  zahar
  • 7-8 linguri sare
  • o lingurita rasa tahon  uscat
  • o lingurita rasa busuioc uscat
  • o lingurita scortisoara
  • o lingura miere
  • o lingura pudra de usturoi (sau usturoi proaspat, pisat)
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 kg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia:

noo, mpai notati asa:
-treceti lama cutitului pe fiecare rosioara spalata bine, apasand usor pe toata suprafata,, cu lama inclinata intr-un unghi de 45 grade.
La ce bun treaba asta? Mpai pielita se va lua fff usor; pacat ca n-am un video sa va arat.
Ideea e sa luati pielita de pe rosii.
Le bagati la robot , le tocati fin , cat de fin puteti si le puneti la fiert intr-o oala cu fund dublu.

Cat le lasati la fiert spalati si curatati kapia si gogosarii de cotoare , apoi ii bagati la robot si-i tocati.(sau prin masina de tocat carne).
Ii puneti peste rosii dupa ce au trecut 30 min de cand au inceput sa fiarba.
Dupa alte 30 minute dupa ce ati adaugat gogosarii si kapia, puneti uleiul si toate condimentele.
Fierbeti timp de 2 ore - 2 ore si jumatate.(nu uitati sa amestecati pe fundul oalei, mai ales in cea de-a doua ora, sa nu afumati grozavia :)) )

Sterilizati sticlutele/ borcanele si turnati amestecul fierbinte punand lama unui cutit sub fundul sticlei.
Le infiletati si le mai bagati in cuptorul preincalzit la foc mic mic, pentru  o ora.
Si gata.
Nu fu' greu, asa-i?:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de vinete